Dorpen

Durbuy

Durbuy, op 5,9km van de chalet, is een stad in de Belgische provincie Luxemburg. De stad aan de rivier de Ourthe is gelegen in drie geografische streken: de Ardennen, de Condroz en de Famenne. Durbuy is een van de toeristische trekpleisters in Wallonië. Jaarlijks trekt de van oorsprong middeleeuwse stad duizenden toeristen

Lees meer

Weris

Wéris, één van de mooiste dorpen van België, staat vooral bekend om de dolmens en menhirs die hier in de omgeving getuigen van een prehistorisch verleden. Wil je meer te weten komen over deze megalieten dan is het Megalietenhuis in het centrum van Weris een verplichte passage. Je krijgt er een duidelijke kijk op hoe de mensen hier zo'n 5000 jaar geleden leefden en hoe de dolmens en menhirs deel uitmaakten van hun leefwereld.
Bezoekers kunnen er terecht voor informatie over wandelingen en in de cafetaria kunnen ze het exclusieve Dolmeniusbier proeven.
Wéris ligt op 6,8km van de chalet.

Bomal

Bomal, op 7,2km van Chalet Lotus, is ook bekend buiten de provincie dankzij de zondagmarkt La Petite Batte, en de Sint-Maartenfoor (11 november) die al meer dan een eeuw bestaat.

Hotton

Eén van de natuurbezienswaardigheden van Hotton zijn de grotten, op 9,2km van Chalet Lotus. Het zijn immers de enige Belgische grotten die volledig geklasseerd zijn en beschouwd worden als uitzonderlijk Waals erfgoed. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ook ophalen in het unieke Ontdekkingscentrum van de Rivier. Dat centrum zet de fauna en flora van de Ourthe in scène en laat je de water- en onderwaterwereld ontdekken via aquariums, een gereconstrueerde rivierarm en tentoonstellingen. Iets traditioneler is de Moulin Faber, een water- en korenmolen uit 1729 die nog altijd werkt, tot groot plezier van de bezoekers.

Kastelen

Hare Krishna

Bezoek Radhadesh, Château de Petite Somme, gelegen in het Belgische Ardennen. Hare Krishna gemeenschap in Durbuy. Er worden dagelijks rondleidingen gegeven en regelmatig zijn er festivals

Kasteel van Modave

Ingeplant op een rotspunt die 60 meter boven de vallei van de Hoyoux uitsteekt, biedt het kasteel, met name vanaf zijn pas gerestaureerd terras, een uitzonderlijk uitzicht op de omringende natuur, een natuurreservaat van 450 hectare

 Le Chateau Ferme de Ny

Elk jaar presenteert Het Land van Ny een hels spektakel met ridders, dansers en toernooien.
Het spektakel speelt zich af in een uniek decor, met overdekte tribunes.

Chocoladefabriek Defroidmont

Op het einde van een klein weggetje in Erezée, aan de rand van het bos, bevindt zich de Chocolaterie Defroidmont, die de heerlijkste ambachtelijke pralines met pure cacaoboter vervaardigt. Waarom zou u geen ommetje maken langs het atelier van Philippe en Christiane Defroidmont om uzelf te verwennen met de lekkerste chocolade? Philippe en Christiane zullen u in ieder geval meer dan hartelijk ontvangen.

Lees meer

Het Megalietenhuis in Wéris

In het Megalietenhuis vind je een museum, een cafetaria en een koophoekje.  Hier kun je terecht voor informatie over Wéris, de wandelingen, de megalieten,... 
Wandelkaarten, brochures, postkaartjes, souveniertjes,.... zijn in het koophoekje te vinden .

Lees meer

Avontuur en Sport

Het Laberynthe

Het Labyrint van Durbuy is een attractiepark van 11ha in een maïsveld, 10km wandelroutes, 7 acteurs per dag, 7 voorstellingen. Het is vooral 1 magisch avontuur!

Lees meer

Park Chlorophylle

Park Chlorophylle is 9 hectare groot. Topattractie in het park is de loopbrug, die reikt tot in de toppen van de bomen. In de thematische speeltuin kunnen kinderen lekker ravotten

Lees meer

Adventure Valley

In het grootste avonturenpark van België, kunnen 60 outdoor activiteiten beoefend worden in familieverband, met vrienden, met uw sportclub of alleen.

Lees Meer

Domaine De Palogne

Op 10' van Durbuy en heet u welkom voor talloze activiteiten: kajaks, mountainbikes, speeltuin, mini-golf, valkerij, bezoek aan de burcht van Logne, museum, schattenjacht, wandelingen

Lees Meer

Plopsa Coo

In het wondermooie natuurdecor van de Amblève-vallei in de Belgische Ardennen, aan de voet van de beroemde Watervallen van Coo, liggen 25 avontuurlijke attracties voor de hele familie op je te wachten.

Lees Meer

Topiaripark in Durbuy

Het grootste ‘Topiari’ park in de kleinste stad ter wereld. Bezoekers wandelen langs de paadjes door wel 250 gesnoeide beeldhouwwerken, en worden ingelicht aan de hand van didactische panelen.

Lees Meer

Het natuurpark van de twee Ourthes 

Dit natuurpark van 76.000 ha strekt zich uit over de gemeenten Bertogne, Gouvy, Houffalize, La Roche-en-Ardenne, Sainte-Ode en Tenneville. Het park bestaat hoofdzakelijk uit landbouwgrond, valleien en beboste heuvels. De oostelijke en westelijke Ourthe vloeien samen ter hoogte van de stuwdam van Nisramont. Vanaf hier stroomt de Ourthe verder in scherpe bochten die grandiose landschappen opleveren.  

Adres : 
rue de La Roche, 8
6660 Houffalize

Adres: 
Moulin de Bardonwez
6987 Rendeux

Het arboretum Lenoir

Dit uitzonderlijk arboretum werd in 1937 aangeplant door Robert Lenoir ,een gepassioneerde dendroloog. Het wordt beschouwd als het voornaamste arboretum in Wallonië omwille van de diversiteit en de zeldzaamheid van de soorten en variëteiten, De collectie telt momenteel 4.200 planten afkomstig uit heel de wereld. Het 40 ha grote domein strekt zich uit langs de Ourthe en over de bossen van Arlogne. Het Waalse Gewest verenigt hier twee referentiecollecties: de lijsterbesfamilie (sorbus) en de kardinaalsmutsfamilie (euonymus). Het arboretum maakt deel uit van het Waalse burgerlijk erfgoed.

Les Hazalles (in bos)
Rue Pré Ligné 3
6940 Barvaux-sur-Ourthe 
Met speelplein op 1,7km

Les Mignees
Route de Marche 110
6940 Barvaux-sur-Ourthe
Met speelplein op 2,6km

Durbuy-O
Warre 26
6941 Durbuy
Op 7,9km

Saint-Amour
Place aux Foires 18
6940 Durbuy
Op 5,9km

Greenfields Durbuy
Rue du Gibet 50
6940 Durbuy
Op 5 km
met openluchtzwembad!
AANRADER!
Van april tot oktober

Mama Gusto
Chainrue 21
6940 Durbuy
Op 2.6km